El coaching a les empreses com a eina pot ajudar a optimitzar resultats i millorar les competències de tot l’equip

Avui dia, la formació contínua i el desenvolupament personal del talent, de les habilitats i actituds de les persones, són imprescindibles per prosperar i tenir èxit empresarial. Els professionals, empresaris, emprenedors… no només necessiten millorar les seves competències a nivell professional i tècnic, sinó també a un nivell de desenvolupament personal. Aquí és on entra en joc el coaching a les empreses com a eina per optimitzar els nostres resultats i millorar les nostres competències, tant les nostres com les del nostre equip.

Què és el coaching per a les empreses o organitzacions

Primerament, segur que la paraula “coach” o “coaching” no et sona a nova. És un element imprescindible que fomenta un desenvolupament correcte i que et pot ajudar a créixer i desenvolupar en el teu negoci.

Quan parlem de coaching empresarial, parlem de tècniques i mètodes que tenen com a objectiu aconseguir resultats, motivar els treballadors i augmentar la satisfacció personal i professional.

Per tant, el coaching empresarial és una disciplina i la seva finalitat és orientar i encoratjar els membres d’una empresa.

Què s’aconsegueix amb això? Optimitzar l’exercici de tot l’equip.

Com s’aconsegueix? Identificant els obstacles que frenen l’equip o l’empresa per enfrontar-s’hi personalment o en equip, superar-los i aprendre noves tècniques de treball que siguin més eficaces.

No obstant, no oblidem un dels aspectes essencials perquè el coaching empresarial sigui eficaç.

Per tant, sigui empresarial o no, el coaching ha de complir una sèrie de característiques:

  • Ser totalment personalitzat.
  • Basar-se en l’empatia i la confiança (mútua).
  • Estar enfocat a l’autoconeixement ia l’autodesenvolupament.
  • Perseguir la millora de la vida de les persones.

 

En què em beneficia el coaching empresarial o coaching per a les empreses

 

Per tant, un coaching ben executat pot ser molt beneficiós per a l’empresa, i per conseqüència per a tots els integrants de lequip. Vegem els avantatges del coaching empresarial:

  • Fomenta les relacions laborals productives. Sabíeu que pot augmentar la productivitat d’una empresa en un 70%? Com a resultat que s’implementin les estratègies adequades i es desenvolupi de la manera correcta, els treballadors podran aprendre a assolir els objectius de manera més eficient.
  • Permet desenvolupar i millorar les capacitats professionals. El treball d’un coach és descobrir els talents i les aptituds dels treballadors i eliminar els obstacles que hi ha perquè puguin desenvolupar-se i créixer en el seu àmbit professional.
  • Millora la comunicació, l’exercici i l’actitud dels equips de treball. El coaching té l’habilitat d’animar les persones a col·laborar-hi. Ajuda a eliminar els aspectes negatius i ressalta les oportunitats daprenentatge de cadascun dels membres de lequip. Té la finalitat de cercar una competència sana.
  • Proporciona les eines per millorar la planificació estratègica d’una empresa. És ideal per diagnosticar els problemes, els punts de millora… Ajudant l’empresa a millorar la gestió de la feina de casa i els diversos membres de l’equip per assolir les metes que es proposin junts i en equip.
  • Fomenta una cultura d´assessoria i autodesenvolupament. Una empresa sempre pot créixer més, però per això ha de seguir aprenent i això implica tots els integrants que la conformen. Per tant, sempre hi ha alguna habilitat per reforçar o alguna eina nova per descobrir. Exercitar la ment és clau per augmentar la creativitat.

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Què és i per a què serveix un coworking el 2023?

Pin It on Pinterest

Share This