Els que fa anys que ens relacionem amb espais de coworking, sabem que la seva posada en marxa és un treball dur i més si es tracta de com crear un coworking. Les enquestes globals sobre coworking llançades durant els darrers anys revelen que només el 40% dels gestors al capdavant d’un espai col·laboratiu considera que són rendibles.

Tot i que, efectivament, hi ha molts articles que destaquen l’explosió d’interès per aquest tipus d’espais de treball, és imprescindible conèixer els desafiaments que comporta la posada en marxa.

El moviment coworking als EEUU fa anys que té avantatge respecte a Espanya. Analitzar models que funcionen és una bona eina de cerca d’idees.

 

Definiu la vostra marca abans d’obrir un espai de coworking

Avui dia és relativament fàcil llogar un lloc, afegir mobles, dissenyar un logotip, i anomenar-lo senzillament “coworking”. No obstant això, és molt difícil fer que el teu espai destaqui.

A més, Ajuntaments i grans companyies han entrat en joc i comencen a construir grans espais, posant els més petits fora del negoci.

Per això, la definició d’una marca és un dels reptes més grans per a qualsevol nou espai de treball compartit. En primer lloc, pregunta’t per què vols obrir un espai de coworking.

En general, és habitual rebre una d’aquestes respostes:

  • Vull guanyar diners
  • Sembla que el model coworking m’oferiria flexibilitat per combinar la meva feina, amb una font d’ingressos llogant espais.
  • Vull construir una comunitat coworking sense ànim de lucre.
  • Vull ajudar altres freelance .Atenció: La idea que tots els espais de treball compartit són financerament viables, no és certa. Així que no t’imaginis que l’èxit vindrà de la nit al dia.

 

Identifica el teu perfil de coworker

No és possible construir un espai sense conèixer primer el teu públic objectiu. És imprescindible definir qui serà el teu client “tipus” si vols aconseguir captar coworkers al teu espai de treball.

A Flocs Coworking ens vam adonar que el tipus de clients que voliem atraure eren autònoms i teletreballadors que busquen un espai de treball flexible i una comunitat familiar que els fa “sentir com a casa”.

 

Cuida el disseny de l’espai físic

A mesura que sorgeixen més espais, els detalls de disseny són cada més originals. Ja no pots simplement col·locar mobles en un espai, anomenar-lo lloc de treball i esperar que els membres flueixin.

Si estàs oferint al teu coworking preus barats, necessitaràs una gran quantitat de membres per generar benefici. I amb molts membres, es fa cada cop més difícil mantenir una “comunitat”.

T’aviso que aquest no és el tipus de negoci que has de crear.

L’objectiu no es només ser qualsevol espai de coworking sinó convertir-se en el millor espai de treball compartit de la seva ciutat.

 

Involucrat-te a la comunitat

Ajuda a generar connexions a través del Community Builder.

Com crear un coworking

 

Defineix i utilitza una estratègia de màrqueting preobertura

Màrqueting no és només aconseguir aparèixer a primera pàgina de Google i esperar.

És important que treballeu diàriament per construir la confiança de la vostra comunitat, ja que és el factor que us aportarà conversions de membres.

 

Desenvolupa els teus propis esdeveniments

La comunitat local al voltant del teu espai ha d’estar involucrada si vols èxit a llarg termini.

Un dels principals valors de Flocs Coworking, són els esdeveniments que organitza i participa des que va obrir. No només ajuden a la construcció de la marca, sinó que obren una gran quantitat d’oportunitats de networking tant per a tu com per als teus membres.

 

Mantingues la satisfacció dels teus coworkers

Els aspectes que mesuren l’èxit a la indústria del coworking són els ingressos recurrents i les taxes de retenció de membres. No hi ha dubte de perdràs membres independentment del que facis, ja que hi ha una sèrie de factors que estan fora del teu control:

  • Els membres canvien d’espai
  • Tanquen el negoci
  • L’empresa per a la qual treballen deixa de pagar la seva membresia coworking.

 

Tot i això la satisfacció dels membres és la teva responsabilitat.

Recordeu que els coworkers feliços són els millors actius del vostre espai de treball perquè estan compromesos en el creixement de la vostra comunitat.

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Sales per hores: La nova fórmula d’èxit de les empreses de formació

Pin It on Pinterest

Share This