El nostre dia a dia està ple de decisions que afecten directament les nostres finances, fins i tot aquelles que semblen insignificant. Una pausa per a un café, una subscripció que no utilitzem o un àpat fora de casa poden sumar ràpidament. En aquest article, explorarem com estalviar evitant petites despeses proporcionant-te estratègies per ajudar-te a estalviar sense sacrificar la teva qualitat de vida.

 

Reflexiona sobre les teves despeses quotidianes

Quants cafès compres per dia? I a la setmana? Aquestes respostes són molt fàcils de calcular i difícils d’evitar que es converteixin en una despesa excessiva al mes. Avui volem compartir amb tu algunes reflexions per tenir en compte cada dia quan decideixis gastar.

 

El concepte de microdespeses

Per començar, cal entendre què són les microdespeses: aquestes són totes aquelles compres que, en el moment de fer-les, poden semblar mínimes, però que acumulades representen un bon percentatge del teu gasto mensual.

És per això que al principi t’he preguntat pels cafès. És cert que quan busques monedes a la cartera o simplement passes el mòbil pel datàfon sembla insignificant, perquè no és com si estiguessim comprant un bitllet d’avió o de tren. Però, si fem un càlcul mensual, podríem estar gastant un mínim de 40€, el que equival a un viatge d’anada i tornada a Madrid des de Barcelona. Interessant, oi?

 

Altres exemples per estalviar evitant petites despeses

Passem a un altre exemple que sens dubte farà que la teva butxaca ho noti. Quantes vegades a la setmana prepares el tàper per no menjar fora de l’oficina? Encara que no ho creguis, si almenys ho fessis tres vegades per setmana, t’hauries estalviat 2 bitllets d’anada i tornada a Madrid des de Barcelona.

Només per esmentar-ho, quanta despesa destines al tabac? Té això en compte pel teu bé 😉

 

Optimitza les teves despeses fixes per estalviar evitant petites despeses

Un altre gasto que pots controlar per estalviar evitant petites despeses és el que inverteixes en mitjans de transport. Considera que si no fas activitat física, anar i tornar caminant serà suficient per mantenir-te en moviment sense haver de pagar un gimnàs o gastar en metro o bus.

A més, depenent del que et dediquis, pots considerar totes les subscripcions a plataformes amb plans familiars, que solen ser més econòmics. Només cal reunir-te amb uns amics i dividir les despeses. Això és aplicable tant per subscripcions de bancs d’imatges, Netflix, Spotify i fins i tot Duolingo, que pot ajudar a enriquir el teu currículum. Pensa que dins d’un coworking pots aplicar tots aquests consells, des de reduir el cost del café sense renunciar a la quantitat que sols beure, estalviar en electricitat si treballes des de casa, fins a estalviar temps en la recerca de nous projectes per estar en l’entorn ideal per crear sinèrgies amb altres professionals.

 

Desafiant-te a tu mateix

En resum, estàs disposat a unir-te al desafiament de mesurar i reduir els teus gastos? Estem segurs que ho aconseguiràs. Conscientitzar-te dels petits despendreus pot ser el primer pas cap a una millor gestió financera i una major estalvi a llarg termini.

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Crear una xarxa de contactes professionals amb èxit 2022

Pin It on Pinterest

Share This