Quan iniciem el nostre projecte emprenedor, probablement una de les coses que més ens preocupen quan el negoci va prosperant; és com crear una xarxa de contactes professionals amb èxit. Principalment si ens veiem immersos en situacions que meriten el suport d’altres empreses i professionals per dur a terme un nou projecte o una meta proposada en el negoci que requereixi un professional extern.

Per això, cal posar-se mans a l’obra com més aviat millor. Sense esperar que arribi el moment de necessitar-ho.

És clar que teixir una xarxa de contactes és un veritable art, fa temps i esforç. Però és un recurs que resulta de moltíssima utilitat, ja que la xarxa de contactes té gran efectivitat al món empresarial.

El primer que hem de fer és tenir una mentalitat de relacions públiques. Per cercar bons contactes, apropar-nos a altres professionals i trobar el moment adequat sense perdre oportunitats.

 

Recomanacions prèvies per crear una xarxa de contactes professionals

Informar-te sobre aquells professionals del sector amb què t’agradaria crear relacions; perquè serien d’interès i de suport per al teu projecte. Actualment sobren els mitjans per informar-te.

  1. Podries recórrer a la xarxa social dels professionals per excel·lència, LinkedIn.
  2. Ubicar una base de dades empresarials a través d’Internet.
  3. Indagar als mitjans de comunicació afins al teu sector. En aquesta via sempre publiquen nous nomenaments empresarials.

Un cop hagis trobat aquestes empreses i professionals amb qui t’agradaria contactar, et recomanem investigar sobre els seus càrrecs directius, a què es dedica cadascú a l’empresa i qui seria la figura amb què més et convé interactuar.

 

Relaciona’t a través de les xarxes socials

Recorda que per aconseguir l’èxit al networking i així poder arribar a grans contactes, has de destacar, ser únic i mostrar-te al món. Les xarxes socials són una finestra per connectar, i actualment han esdevingut un canal de comunicació sòlid. Compartir els vostres interessos a través d’aquest mitjà us ajudarà a assolir un nombre més ampli de contactes.

 

Treballa la teva agenda de contactes actual per crear una xarxa de contactes professionals

Sempre tenim una que altra targeta guardada al calaix. Si vols tenir una xarxa de contactes sòlida, no oblidis aquells contactes que ja tens i que potser has deixat en l’oblit.

Busca alguna excusa per contactar novament amb ells, i fes-ne un seguiment a través d’una trucada o un correu electrònic. Recordeu que tots els contactes són bons. Hi ha molts professionals que són ascendits o canvien d’empresa. I potser alguna persona que no era d’interès a nivell professional en el passat pot ser-ho ara. No malbaratis contactes!

 

Participa en eventos de networking o eventos relacionados con tu sector

Una de les coses ideals per poder ubicar bons contactes és acudir a esdeveniments on puguis connectar amb professionals que siguin útils per al teu negoci.

Però per aconseguir l’èxit, cal tenir un pla. L’ideal seria informar-te sobre aquelles persones que assistiran a l’esdeveniment (inversors, assessors, proveïdors, clients) i abordar-los amb propietat. És a dir, amb una estratègia prèviament planificada per a cadascú i disposant de la informació adequada sobre ells de manera que sàpiguen que estàs al corrent dels qui són i al que es dediquen, però sobretot tenint clara la teva proposta de valor per a ells.

A més de regalar-te l’oportunitat d’establir noves sinergies, aquests esdeveniments són ideals perquè coneguis qui són els teus competidors, les noves tendències al mercat i de quina manera es pot col·laborar amb altres empreses.

Una altra manera de fer contactes també són les col·laboracions. Presenta’t i ofereix els teus serveis. Quan col·labores amb altres empreses tens la possibilitat d’adquirir clients o donar-te a conèixer.

 

El coworking, una altra bona manera de fer contactes

Una altra opció que resulta molt més suportable per a aquells que no són tan extravertits amb el netwoking, són els espais de coworking. Aquests llocs tenen un ecosistema emprenedor i variat que pot aportar molt al teu negoci. I a diferència dels esdeveniments, que són situacions ocasionals. En aquests espais et trobes diàriament i en tot moment en contacte amb altres professionals, ja sigui si et disposes a anar per un cafè, te’ls ensopegues pel passadís oa l’entrada del centre. Són trobades molt més naturals que propicien la creació de sinergies i que fins i tot, podries cultivar-los de poc cada dia.

En compartir un espai amb aquesta empresa o professional que consideres que podria ser un contacte excel·lent per al teu negoci, tindràs moltes més oportunitats d’interacció.

Per últim, et recomanem treballar la teva agenda de contactes, fer-ne un seguiment constant. Recordeu que, si deixeu en l’oblit aquest contacte que tant us ha costat aconseguir, no servirà de res. Procureu consolidar la relació. Qualsevol acció és bona per mantenir viva la comunicació.

Aconseguir consolidar una bona agenda de contactes us ajudarà a guanyar reputació i aconseguireu que els altres confiïn en les vostres capacitats. Potser al principi és dur, però amb el pas del temps, el treball i l’esforç continu, aconseguiràs que molts contactes arribin sols.

I tu, quines fórmules apliques per alimentar la teva agenda de contactes?

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Sales per hores: La nova fórmula d’èxit de les empreses de formació

 

Pin It on Pinterest

Share This