El model coliving es va fundar amb la idea de reduir la complexitat de trobar un lloc per viure a una ciutat nova i alhora crear una comunitat.

El target del coliving engloba des dels 18 als 40 anys i inclou estudiants d’altres ciutats o països, joves que per feina han de viure un temps en un altre lloc i també locals que per comoditat i flexibilitat trien un lloguer temporal.23

El perfil que es decanta pel coliving cerca envoltar-se d’una comunitat que no aconsegueixen llogant un Airbnb.

La companyia de serveis immobiliaris Cushman & Wakefield, pronostica el potencial del mercat de convivència en 550 mil milions a Europa i als Estats Units una vegada que el sector maduri, és a dir, en els propers 10 anys. Cuinar junts, socialitzar en espais compartits i connectar-se a esdeveniments són el cor de models de negoci basats en la convivència.

Un bon exemple al sector del coliving és empresa The Collective, amb seu als Estats Units, Regne Unit i Alemanya. La companyia està aconseguint expandir-se malgrat la pandèmia, en part, per una estratègia òptima durant el confinament. Els membres han tingut accés a gran quantitat de recursos i esdeveniments en línia per ajudar a millorar el seu benestar mental i físic i així mantenir la comunitat connectada.

Entre els molts beneficis que es posen a la vostra disposició, aquest tipus d’espais compta amb assegurances específiques per a coliving que permeten als espais estar tranquils a través de cobertures personalitzades.

 

El perquè de l’èxit del coliving

Nova York és una de les ciutats pioneres a desenvolupar el coliving. Els novaiorquesos són experts a compartir apartaments per poder pagar els elevats lloguers de la ciutat. Aquesta situació implica a més contractar una agència, pagar-li una tarifa i un dipòsit, i un cop a dins, moblar el lloc, buscar companys d’habitació i posar en funcionament serveis com ara electricitat i internet.

Per això durant els darrers anys, han sorgit empreses que conviuen oferint una alternativa ràpida en forma d’habitacions completament moblades i llestes per mudar-se a apartaments compartits. El degoteig de l’activitat de convivència s’està convertint en un torrent on les companyies locals s’expandeixen a veïnats nous i les immobiliàries tradicionals comencen a entrar en acció.

coliving

El coliving i el COVID

Algunes companyies de Nova York que ja saben el coliving què és, han sabut aprofitar la situació provocada pel coronavirus creant habitatges dedicats per a metges i infermeres que tracten el coronavirus.

A Espanya, després de la situació provocada pel COVID-19 al sector hoteler, estan plantejant seriosament reconvertir part de l’oferta en espais coliving per reflotar el sector.

Oferir solucions habitacionals en un moment en què l’accés a l’habitatge és complex i no hi ha una oferta accessible, sembla una inversió força rendible.

coliving què és

 

Coliving a Palafrugell

El coliving a Palafrugell es comença a estendre de manera àgil. I encara que actualment aquest fenomen es troba en la fase inicial a Espanya, és possible que visquem un efecte similar al coworking a Espanya. En aquest sentit, ja hi ha empreses molt preparades per ajudar els nous inversors interessats en el coliving.

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: El coaching a les empreses com a eina

Pin It on Pinterest

Share This