Estàs pensant en establir-te pel teu compte?

El primer que et volem dir és que treballar per compte propi no és sempre fàcil.

Malgrat les dificultats molts professionals ja s’han llançat a emprendre aquest estil de vida. Aquests professionals els coneixem amb diferent noms: Emprenedores, autònoms, creadors de startups, freelance, treball a distància, nòmada digital, teletreball.

 

 

Què has de tenir en compte per a tenir èxit quan treballes pel teu compte?

 

 

Caràcter emprenedor

Tenir valentia i paciència. Constància, esforç i flexibilitat per acceptar canvis.

 

Tenir un model de negoci definit o una cartera de clients

Per a donar el salt a l’emprenedoria és imprescindible tenir un objectiu específic de negoci o bé amb una cartera de clients fixos que et permeti començar.

 

Organització, pla de treball, rutines diàries

Crea’t un pla d’objectius trimestral, un pla de treball mensual i una agenda de treball setmanal.

Tingues previsió i reserva temps per tasques importants: fer factures, pagar impostos, reunions amb clients, etc.

 

Estableix prioritats a l’hora de treballar

Un freelance treballa generalment en diversos projectes a la vegada.

Es pot fer difícil complir amb les dates d’entrega i finalitzar els projectes en el termini establert.

Diferencia entre urgent i important. Organitza les teves tasques segons prioritats.

 

Rendibilitza el teu temps

Agrupa tasques similars per a estalviar temps. Per exemple, ajunta totes les reunions de clients un dia a la setmana, gestiona totes les xarxes socials dels clients durant un matí, revisa i contesta tots els emails dos cops al dia.

Utilitza eines de gestió de tasques. Per tal de ser més eficient, centra’t en una sola tasca en cada moment. Fes una cosa rere una altra, però mai a la vegada.

 

Calcula les hores que treballes per a cada tasca o client

Calcular quantes hores et porta un projecte o un client et farà saber si realment val la pena treballar-hi o no. Porta un control de les hores que dediques a cada una de les tasques i analitza si són masses o no. Així podràs veure quant temps dediques a cada projecte i estudiar la manera d´optimitzar les teves hores de feina.

 

Diferencia l’economia personal de la professional. Estalvia costos

El més recomanable és fer una planificació realista dels teus ingressos esperats durant almenys els propers 6 mesos.

 

Assegurar l’accés a Internet

Aquest pas és essencial per a ser un autèntic emprenedor en l’era digital. Necessites una bona connexió a Internet per a intercanviar arxius en el núvol, comunicar-te amb els teus clients via Skype i fins i tot poder actualitzar la teva pàgina web.

 

Treballa quan siguis més productiu

No tothom és igual de productiu durant les mateixes hores del dia. Un dels avantatges de ser autònom o freelance és que no tens un horari marcat i pots treballar quan rendeixis més. El que has de fer és descobrir a quin moment del dia ets més productiu i fer les tasques que comporten més atenció durant aquelles hores.

 

Descobreix què et distreu més i evita-ho

Descobreix què és el que et distreu més (les xarxes socials, el whatsapp del mòbil, els animals que tens a casa, els nens que criden al pati de l’escola del costat, etc.) i intentar evitar-ho sempre que sigui possible.

 

Separa feina i casa

Per això, la primera recomanació que et fem és: no treballis a casa. Busca un espai de coworking, intenta compartir oficina amb amics o vés a una biblioteca a treballar durant el dia. Si això no és possible, intenta tenir un espai a casa on només hi treballis. Quan surtis d’aquest espai (a la cuina, menjador o habitació), no treballis, ni miris un email. Només fes feina a un lloc en concret de la casa, com si fos una oficina d’un altre edifici.

 

Aprofita les zones de coworking

La majoria de gent necessita acabar amb l’aïllament de casa seva, trencar amb les dinàmiques de casa i trobar un ambient de treball semblant al d’una oficina para rendir millor i ser més productiu.

El coworking et permet compartir un mateix espai de treball amb altres professionals independents, habilitat especialment per a treballar que compta amb el mobiliari adequat, connectivitat i totes les característiques d’una oficina convencional, amb sales de reunions, zones de descans, etc.

T’ajuda a la relacionar-te amb altres persones en la teva situació, conèixer freelancers i fer networking per als teus propis projectes.

Més informació sobre coworking: Flocs coworking de Palafrugell

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This