El coworking es revela com una oportunitat per fer networking, és a dir, conèixer competidors, col·laboradors, socis comercials i empleats de diferents sectors o categories professionals. Quines estratègies de networking al coworking hauries de fer servir per fer contactes de valor ? Te les expliquem al següent post.

El coworking no és només una manera alternativa d’entendre el món del treball, també és una porta oberta al networking, és a dir, a la creació de xarxes professionals. Per això l’ús d’aquests centres de treball cada cop està més estesa, i la seva recuperació després de la pandèmia és molt ràpida.

La majoria d’emprenedors tendeixen a construir “xarxes de proximitat”; és a dir, connecten amb persones de la seva pròpia oficina i amb altres experts del sector, amb qui poden arribar a certs acords o projectes. Com a resultat, acaben conformant una comunitat que es limita al seu àmbit d’actuació.

Aquí tens cinc idees de com pots aprofitar treballar en un coworking per millorar la teva xarxa de contactes.

 

Estratègies de networking al coworking

Entaula converses actives

Cal plantejar-se un to “conversacional”, allunyat de procediments intrusius molt més propis de les tècniques a “porta freda”. Dins un coworking hi ha espais comuns com el menjador o la cafeteria, on es poden entaular converses naturals. També hi ha les zones comunes, amb taules i butaques preparats amb aquesta finalitat.

Cal intentar obrir-se als altres fent petits passos. Parlar amb les persones que s’asseuen a prop teu o amb les que comparteixes taula a l’hora de dinar. És possible que tinguin interessos similars o estiguin disposats a brindar-te companyia quan la necessitis. Recorda que aspectes com la proximitat o l’empatia impacten positivament a l’interlocutor. Tracta els altres com t’agradaria ser tractat i procura parar atenció.

Assisteix regularment a esdeveniments

Molts espais de coworking organitzen esdeveniments, i aquests escenaris es converteixen en un excel·lent context per conèixer gent nova. Les oportunitats no apareixen per si soles: cal moure’s i deixar-se veure a totes les iniciatives.

Els esdeveniments més freqüents són les conferències, presentacions i llançaments de productes o serveis. També s’enregistren entrevistes i documentals, cosa que obre encara més el ventall de possibilitats. Les rondes de preguntes i respostes són genials per fer reflexions de valor. Implica’t i mostra’t com algú curiós i emprenedor, capaç d’adoptar diferents punts de vista.

 

Fes suggeriments i cerca la proactivitat

Els gerents i coordinadors dels espais de coworking necessiten noves idees i suggeriments per millorar. T’escoltaran i faran allò necessari si les teves idees són coherents i beneficioses per al conjunt de la comunitat. Ajudar els altres és vital per construir una imatge positiva, i fer-te veure com un company implicat i atent a les necessitats de la comunitat.

 

Col·labora i comparteix el teu coneixement

Compartir els teus coneixements amb altres companys és un motor de networking que funciona perfectament. Demostrar els teus coneixements és vital perquè els altres sàpiguen del que ets capaç. Això et potenciarà com a professional i impulsarà el boca-orella. També és una oportunitat per oferir hores de consultoria o formació, les quals tenen una gran demanda.

estratègies de networking al coworking

Fes rotacions a diferents zones de treball

Els espais de coworking són genials perquè ofereixen una gran varietat de llocs per treballar al llarg del dia. Podeu començar en un despatx individual i acabar a la tarda en una de les zones comunes. Resulta convenient ser estratègic i anar rotant en funció d’on siguin les persones de valor. En col·locar-te enmig de l’acció, més grans seran les teves probabilitats d’èxit.

 

Altres aspectes de networking a considerar

Respecteu el temps i l’espai dels altres

Com hem dit, els espais de coworking són genials per realitzar estratègies de networking al coworking i fer contactes, però no cal molestar durant les hores de treball. Procura no interrompre els teus companys quan semblin ocupats o concentrats, i evita acaparar bruscament els períodes de descans.

Idea d’acció: si vols reunir-te amb algú durant uns cinc minuts, però no vols interrompre la jornada laboral, procura organitzar un cafè abans de la feina, una reunió a l’hora de dinar o una copa després de la jornada laboral. Aquests tres nínxols són els millors per fer una proposta.

No siguis insistent

Assegureu-vos de no ser massa agressiu en les vostres interaccions dins del coworking. Ja comentem al principi del post que cal abandonar l’enfocament intrusiu típic de la porta freda. Aquestes tècniques són impopulars, i poden acabar amb la teva reputació al si de la comunitat. No pots arribar i intentar colar un missatge purament comercial al primer company que vegis a les zones comunes. El networking es basa en una comunicació fluida, bidireccional i amb interès per totes dues parts.

Tria amb qui vols desenvolupar una relació

Fer networking no és altra cosa que establir relacions, però aquestes no s’aconsegueixen després d’una simple reunió. Cal fer-ne un seguiment i aconseguir una estabilitat, com en les millors amistats. Cultiva, parla, proposa, mostra interès i genera confiança; és l’única via perquè contactes ocasionals passin a ser col·legues professionals, amb els quals llençar projectes o proveir serveis.

Recorda que al món del coworking el costat humà és el més important. Aquest ha esdevingut el punt diferencial respecte a l’oficina tradicional; però, igual que en les interaccions socials, arribar a un punt de confiança és costós i fa temps.

 

A Flocs Coworking creiem en el concepte de comunitat com a motor per generar sinergies i noves idees. Els nostres espais, flexibles, inspiradors i segurs, faciliten la innovació, la creativitat i la col·laboració entre professionals, organitzacions i empreses de sectors molt diversos.

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Sales per hores: La nova fórmula d’èxit de les empreses de formació

Pin It on Pinterest

Share This