Et cega la il·lusió, la convicció que una gran idea pot canviar el món… i també la teva vida! Però les coses no són tan fàcils: llacunes legals, mala elecció de socis i equip… Al món global en què vivim hi ha moltes idees que es desenvolupen en paral·lel, però només les millors aconsegueixen triomfar. Per aquest motiu us suggerim 5 claus per emprendre amb èxit que heu de tenir en compte.

 

1- Tria bé els teus socis i/o equip

És molt probable que acabis passant més temps amb els teus socis que amb la teva família, per això des del primer moment has d’estar segur que estàs triant els millors companys de viatge. Val més posar-se un cop vermell que cent groc, així que pensa bé amb qui inicies aquesta aventura. I, per descomptat, mai no permetis que els negocis s’emportin grans amistats.

 

2- Comparteix la teva idea amb els altres

Estàs convençut que tens una bona idea. Això és genial! És una d’aquelles idees que, quan la comptes, genera reaccions del tipus “per què no se m’haurà acudit a mi?”.

Però la realitat sempre es pot millorar. Per això és imprescindible que expliquis la teva idea i la testis, que escoltis i acceptis suggeriments, aprenguis d’experiències properes i estiguis disposat a adaptar-la i millorar-la contínuament. Work in progress. No tens res a perdre i sí molt a guanyar.

 

3- Implica el teu entorn al teu projecte

Engegar la teva idea t’exigirà més hores de les que té el dia. Saber compatibilitzar la vida professional amb la personal serà la clau del teu èxit, ja que necessitaràs el suport dels teus éssers més propers per aconseguir l’enriquiment personal que completi la teva aventura d’emprendre. Hauràs de buscar la felicitat en tots els àmbits i no deixar de banda les teves aspiracions personals.

 

5 claus per emprendre amb èxit

 

4 – Planifica els teus recursos a curt i mitjà termini

Posar tots els recursos en una idea és un gest que t’avalarà davant de possibles inversors. Però no perdis el nord, que també has de menjar, per això et vindrà bé tenir certs estalvis que et permetin sortir del pas fins que aconsegueixis beneficis.

Emprendre no vol dir fer all in des del principi: calcula el que necessites per viure i tingues-ho en compte a l’hora de fer la inversió inicial.

 

5- Abans d’emprendre, forma’t

Segur que coneixes emprenedors d’èxit que han estat autodidactes. Però… saps quants s’han quedat pel camí? Depenent de l’àmbit en què es desenvolupi el teu negoci, un mer registre de propietat intel·lectual pot donar-te més maldecaps que tot l’esforç realitzat per muntar la teva empresa. Engegar-se no és només donar-te d’alta com a autònom o SL. És pensar, planificar, estimar resultats i poder adaptar la idea. Per aquest motiu, rebre formació específica sobre emprenedoria et permetrà fixar la teva idea, conèixer les necessitats legals o el pla d’inversió, entre molts altres ítems, però també aconseguir referències, recursos, contactes i inputs professionals.

 

Motiva’t

Avui des de Flocs Coworking ens proposem motivar a totes aquelles persones que han tingut la valentia d’emprendre un negoci i a animar a aquelles altres que encara no han fet el pas, que el facin.

Centrant-nos sobretot en aquests últims, als quals els dediquem les primeres frases:

 

Frases d'emprenedors per a emprenedors

 

Frases per a emprenedors que encara no han emprès

 

Si et decideixes i emprens pot ser que fracassis o tinguis èxits. Però si per qualsevol raó decideixes no emprendre, pots donar per fet que ja has fracassat. Així que no emprendre no és per a res una bona opció!

No diguis que no pots si encara no t’has pres la molèstia d’intentar-ho.

Sabies que els grans emprenedors van començar com tu? ells només van prendre una decisió, van emprendre i avui ja tenen grans èxits.

Encara que no sàpiga on, com i quan emprendre… si sents aquesta passió de fer alguna cosa comença a treballar! has de començar perquè només així aconseguiràs l’èxit.

Entén que si emprens no estàs decidint muntar un petit negoci, sinó el començament d’una gran empresa plena d’èxits.

 

Frases d’emprenedors per a emprenedors

 

“En la preparació per a una batalla sempre he après que els plans són inútils, però també que la planificació és indispensable.” Dwight Sr. Eisenhower

“*Tienes que deixar de fer totes les coses que la gent ha intentat, provat i que no funcionen” Michael Dunlop

“Si no estàs cometent errors, llavors no estàs prenent decisions” Catalina de Cook

“Els teus clients més insatisfets són la teva major font d’aprenentatge” Bill Gates

“Es pot aconseguir qualsevol cosa si un està disposat a ajudar prou a uns altres a aconseguir el que ells volen” Zig Ziglar

“Un empresari tendeix a mossegar una mica més del que pot mastegar amb l’esperança que aprendrà ràpidament com mastegar-lo” Roy Cendra

“El veritable emprenedor és un “faedor”, no un somiador” Nolan Bushnell

“Si et pregunten si es pot fer un treball, cal dir, ‘Clar que puc! Després cal posar-se a treballar i trobar la manera de fer-ho”. Theodore Roosevelt

 

Des de Flocs Coworking els animem a seguir aquestes 5 claus per emprendre amb èxit i a perseguir els seus somnis i els recordem que tenim disponibilitat d’espais de coworking per a empreses i professionals que estan començant. Contacta’ns!

Pin It on Pinterest

Share This