El COWORKING. Una moda que està aquí per quedar-se

Has notat que durant els darrers anys la gent cada cop parla més de “coworking”? D’acord, però què fa un coworking tan especial? El món laboral ha canviat molt durant els darrers anys i amb això ha canviat la manera de treballar. Treballar des de casa? Què dius? Has perdut el cap! Camina, vés-te’n a l’oficina!

La veritat és que els dies en què acabaves la carrera i començaves a treballar en una empresa possiblement per la resta de la teva vida, o entraves al negoci familiar cada cop són més lluny. En els darrers anys, el sector emprenedor ha crescut increïblement i les regles han canviat. Les noves generacions busquen crear alguna cosa que els apassioni, i amb això també ser amos del seu temps i no estar lligats a un escriptori vuit hores al dia.

 

Avui aquí i dema enllà

Afortunadament, la manera de treballar va evolucionant, i ara tenim aquesta opció de fer-ho des de qualsevol lloc que tingui wifi. Jo no sé de qui va ser aquesta brillant idea, però qui hagi estat, olé! Qui ens hauria dit que algun dia podríem treballar des de la piscina d’un hotel amb un còctel al costat. ( No et preocupis, no direm res). O alguna vegada vas pensar que podries fer realitat el teu somni de mudar-te a Mèxic i menjar tacs cada dia, i després, quan t’avorreixen els tacs i el tequila podries viatjar al Perú? Gràcies als espais de coworking ara tot això és possible.

 

Junts però separats

Els espais de coworking són un centre d’activitat per a freelancers i startups. És increïble obrir una porta i escoltar gent parlant en italià, francès, anglès, alemany…

És el lloc perfecte per fer networking. És clar, cal tenir en compte que encara que et pots beneficiar d’estar envoltat de diferents tipus de talent i diferents indústries, hi ha certes regles que és important que tinguis en compte si decideixes formar part d’una comunitat de coworking.

I a més, encara que treballis sol, sempre estaràs envoltat de gent que fa el mateix. Cosa que no tindries a casa. Bé, potser sí, però probablement seria una distracció. Als llocs de coworking tens l’opció de socialitzar si ho vols fer, i si no doncs no, però l’oportunitat de fer networking i créixer el teu negoci la tens a l’abast de les teves mans cada dia.

 

Sempre productiu

Treballar des de casa segur que és còmode, però si ets una mica com jo i et distreus amb qualsevol cosa potser no és la millor opció. “Rentaré la roba”, “em faré una mica de menjar”, ​​“només veure un episodi de La Casa de Papel”. I quan te n’adones, són les quatre de la tarda, ja has acabat totes les temporades, t’has posat fins a dalt de patates, has pres tres migdiades i no has fet res de feina. Bé, això no m’ha passat mai a mi, però m’han explicat…

Res d’això! Els espais de coworking estan dissenyats per aconseguir la major productivitat possible. No importa on et sentis a treballar, faràs això, treballar. A més que si ja estàs pagant per un espai, voldràs fer valer els teus diners. Si et dic la veritat, la feina ja no se sent com a feina. A mi almenys m’encanta anar perquè no sento que estigui a una oficina. Aquests genis ho tenen tot molt ben pensat!

 

Sense oficina. Sense problema

És el millor de dos mons. Si ets freelancer asseu-te on vulguis. Sofà, butaca, gronxador, cadira, tamboret, a terra (bé, potser a terra no…) treballa al teu aire. Si tens una startup, empresa emergent, el més probable és que hagis de ser encara més creatiu amb els teus diners. Em refereixo al fet que hauràs d’aconseguir fer el més que puguis amb el mínim de diners possible. Em refereixo que hauràs d’aconseguir fer meravelles amb el mínim de diners possibles. És per això que els espais de coworking són la millor opció. El cost del lloguer de la teva oficina serà només per l’espai que ocupis, no per tot el pis.

La majoria dels espais de coworking ofereixen oficines tan petites com per a un parell d’escriptoris o tan grans per acomodar un equip de més de 30 empleats. Així que pots estar tranquil sabent que a mesura que vagis creixent, ells et poden anar acomodant en espais més grans segons siguin les teves necessitats.

 

Conclusió

Podria escriure paràgrafs sencers de per què els coworkings s’han tornat tan populars i enumerar tots els beneficis que aquests espais ofereixen, però al final del dia crec que no es pot comparar res a una experiència pròpia. Així que si has estat contemplant aquesta idea, fes una volta i demana una visita. Per exemple, a Flocs Coworking, oferim un dia gratuït perquè provis les instal·lacions i vegis si hi ha connexió amb la teva manera de ser i necessitats.

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Passos a seguir per comunicar amb impacte a les teves reunions

Pin It on Pinterest

Share This