Avui veurem per què és important definir els valors de l’empresa, que són els principis rectors d’una organització que reflecteixen la marca i la cultura de l’organització. Determinen els estàndards interns i externs d’una organització, que estan representats en la cultura i l’enfocament. Aquests ideals són el factor vinculant entre l’organització i els seus empleats.

 

Desenvolupament dels valors de l’empresa

 

Quan desenvolupeu els valors de l’empresa, és important determinar els vostres ideals, què esperen els vostres empleats i què satisfaria els clients (potencials). Comenceu preguntant-vos: per què vau crear l’empresa? Seguiu-ho amb: què voleu que representi la vostra empresa? Quina impressió vols deixar?

Per què és important definir els valors de l’empresa

 

Un cop tingueu les vostres respostes, consulteu els vostres empleats i clients o orienteu-vos a la demografia. No tingueu por de demanar comentaris, només assegureu-vos de crear un espai segur per fer-ho. Demaneu-los que omplin una enquesta o, si és possible, que sigui més personal mitjançant una reunió presencial. Assegureu-vos d’aprofitar el coneixement dels vostres empleats i clients més experimentats: poden tenir experiència pràctica amb competidors o empreses amb idees afins de les quals us podeu beneficiar.

 

Exemples de valors

 

Hi ha molts exemples de valors de l’empresa que poden o no ser aplicables al vostre negoci. Tanmateix, no treu que alguns valors siguin igualment apreciats en tots els sentits. A continuació mostrem alguns exemples de valors que poden ser importants per a una empresa:

 

Inclusió

És important que estigueu disposat a contractar persones de qualsevol gènere, raça, cultura, religió, identitat sexual, sexualitat, ètnia, edat i/o capacitat sempre que compleixin els requisits, l’experiència i la cultura de l’empresa.

 

Igualtat d’oportunitats

Mitjançant la inclusió, també esteu disposats a oferir igualtat d’oportunitats a tots els vostres empleats en funció de la seva experiència, no pel seu gènere, raça, cultura, religió, identitat sexual, sexualitat, ètnia, edat i/o capacitat.

 

Propietat/Integritat

Tots els empleats de la vostra empresa actuaran com a representants de la marca de l’empresa i, per tant, exerciran les seves obligacions i responsabilitats amb integritat, alhora que n’assumeixen la plena propietat.

Per què és important definir els valors de l’empresa

Confia

Generar confiança entre empleats i clients

 

Transparència

L’opció d’adoptar una política de comunicació transparent, que al seu torn pot ajudar a generar confiança.

 

Autenticitat

Proporcioneu l’oportunitat i/o l’espai segur perquè els empleats i clients siguin autèntics sense enfrontar-se a cap judici, tracte preferencial i/o discriminació. Deixar espai per a l’autenticitat pot augmentar la motivació, valorar l’experiència personal i fer que la vostra empresa destaqui.

 

Retroalimentació constructiva

Donar la benvinguda als comentaris constructius dels vostres empleats i clients pot ajudar l’empresa a créixer, millorar i aprendre de qualsevol error. Això es pot fer proporcionant àmplies oportunitats sense enfrontar-se a cap conseqüència.

Per què és important definir els valors de l’empresa

 

Honestedat

Una “política d’honestedat” comunicarà els valors de la vostra empresa amb claredat i mostrarà que la vostra empresa aprecia l’honestedat sense que els empleats hagin de témer cap conseqüència.

 

Respecte

Això no cal dir-ho, però, naturalment, els empleats i els clients han de ser tractats amb igualtat i respecte.

 

Conscienciació ambiental i econòmica

Amb els problemes actuals que ens enfrontem al voltant dels problemes econòmics i ambientals, és important que les empreses implementin un valor separat que descrigui la seva missió sobre com contribuiran a l’economia i el medi ambient (local). Per exemple, adherir-se a les polítiques de reciclatge, donar aliments sobrants, col·laborar i promocionar amb organitzacions benèfiques locals, fer-se verd tant com sigui possible, etc.

 

Valors fonamentals

 

Aquesta no és una llista exhaustiva de valors, ja que n’hi ha molts més. Però, al cap i a la fi, és important determinar quins valors et representen més, preguntant-te contínuament per què vas començar l’empresa en primer lloc. Això us pot ajudar a triar els valors bàsics que representen millor la vostra marca.

La llista anterior pot ser aclaparadora. Tots són valors que gairebé totes les empreses representen o volen representar avui dia. Tanmateix, es recomana incorporar uns 3-5 valors fonamentals, que sempre es poden adaptar a situacions contemporànies, si cal. Implementar massa valors pot arribar a ser aclaparador o massa restrictiu a la llarga. Fins i tot pot fer que la vostra empresa es fusioni amb la multitud en lloc de destacar.

 

També et pot interesar: Quins són els beneficis de formar part d’una comunitat de coworking?

Pin It on Pinterest

Share This