Coworking el present del treball

Avui us mostrarem perquè existeix el coworking i com promou la innovació i millora la productivitat, l‟atracció, la gestió i la retenció de talent.

Podem dir que la tecnologia, la nova força de treball i la indústria del coworking han transformat la manera com treballem i vivim, tenint un fort impacte en la societat i les organitzacions.

La nova generació de treballadors ja no se sent còmoda treballant a l’oficina tradicional de 8 o 9 del matí a les 19h del vespre, en un ambient fred i avorrit. Busquen una experiència càlida de treball, flexibilitat, benestar, així com aconseguir l’equilibri entre la feina i la vida, sent més productius i per què no treballant del que els agrada amb passió.

 

La indústria del coworking i els seus efectes col·laterals

Segons estimacions de l’enquesta de Deskmag 2018, hi ha 18.900 espais a tot el món i 1,7 milions de persones treballant-hi. Avui dia el coworking és més que una tendència, s’està convertint en la nova forma normal de treball al mercat laboral.

Seguint l’enquesta del perquè existeix el coworking i pel que fa als perfils dels membres, les persones entre 18 i 39 anys són les que més demanen flexibilitat. L’estatus professional dels membres de coworking ha canviat en els darrers anys, augmentant en el percentatge en nombre d’empleats. Això reflecteix que tant empreses com empleats a remot prefereixen treballar en espais de coworking en lloc d’oficines tradicionals.

Avui dia organitzacions, empreses, governs i administracions públiques han començat a adonar-se de com és d’important aquesta nova cultura que es reflecteix en el coworking i com són d’importants les persones per augmentar el flux, la productivitat i els ingressos dels negocis . Cada cop més empreses envien els seus empleats a treballar a espais de coworking per obtenir inspiració i comprendre el que està succeint a l’ecosistema del freelance i de la startup. D’altra banda, cada cop més organitzacions estan integrant un entorn social o de coworking al seu espai de treball per augmentar la flexibilitat en la seva estructura empresarial, fomentar la col·laboració i team building i incrementar la felicitat dels seus treballadors.

Per què el coworking està prenent tantes maneres?

  • Perquè el poder del coworking rau en la seva flexibilitat i la comunitat: en les persones.
  • Perquè ens estem movent cap a un nou model de lideratge basat en la col·laboració.
  • Perquè estem reinventant noves maneres de treballar però també de viure amb l’objectiu d’aconseguir més llibertat, ser més feliços, ser més competitius i dissenyar la nostra vida en els nostres termes.
  • I perquè els espais de coworking posen en contacte ecosistemes i comunitats locals permetent sinergies al món dels negocis.

El coworking ja no és el futur de la feina, és el present del treball que ofereix una nova proposta de valor: una experiència càlida i flexible, molt demanada per les noves generacions.

Per què cada cop hi ha més empreses integrant coworking al seu espai i força de treball?

Per Innovació

Tradicionalment el coworking ha estat considerat com un fenomen freelance i startup que proporciona flexibilitat, assequibilitat relativa i oportunitats de networking. Avui dia, la veritat, són les empreses les que realment ocupen aquests espais.

Els espais de coworking actuen com a centres d’innovació amb la rotació d’emprenedors, autònoms, startups i nòmades digitals. Les corporacions entren en contacte amb el jove talent, el recluten, fomenten un pensament únic o fins i tot estableixen un programa acceleració dins de les instal·lacions.

Empreses com IBM o Phillips, ja han aprofitat espais de coworking per fomentar el pensament innovador, flexibilitat d’horaris, així com l’intercanvi de coneixement i inspiració per augmentar la productivitat de les forces de treball respectives.

A més, avui dia les organitzacions són més flexibles i àgils, per tant, més eficients. I treballar des d’un espai de coworking us permet beneficiar-vos de l’ecosistema en estar envoltades per altres negocis.

 

Per participació

Els valors de coworking impulsen la cultura d’empresa. L’autonomia és una de les pedres angulars del coworking i en una empresa impulsa el compromís i la productivitat dels empleats. Per això, enquestes constaten que els treballadors en espais de coworking s’han tornat un 70% més feliços i saludables.

El coworking millora el benestar general dels empleats en proporcionar accés a l’espai en diferents àrees com co-creació, joc, sales per a activitats i esdeveniments, àrees d’inspiració o relaxació o fins i tot per fer una migdiada.

En una organització, els entorns de coworking treuen els empleats de les oficines insulses per fer-los formar part d’una comunitat amb identitat que s’identifica amb la cultura de l’empresa.

 

Pel branding

Els espais de coworking tenen ànima, una ànima composta pels membres de la comunitat. Com més poderosa és la comunitat, més poderosa es fa la marca del coworking, atraient i retenint més membres. Quan es dóna a organitzacions, s’atreu treballadors amb talent.

El coworking, a més de millorar l’experiència laboral, estimular les interaccions i crear una atmosfera d’identitat en un lloc de treball. A més a més, ajuda les empreses a convertir-se en una marca atractiva o en cas que una marca hagués perdut valor, ho recupera.

Ha quedat clar perquè existeix el coworking?

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Sales per hores: La nova fórmula d’èxit de les empreses de formació

Pin It on Pinterest

Share This