El coworking comença a ser un nom prou conegut arreu i sobretot ara fora de les grans ciutats, degut a l’increment de persones que treballen pel seu compte (autònoms i emprenedors) o treballen a distància per una empresa.

Si has arribat fins aquí és perquè tu també has sentit parlar de coworking.

Però perquè anar a un coworking i no treballar des de casa? O llogar una petita oficina?

Doncs hi ha moltes raons per fer-ho i cadascú valorarà les seves per optar a compratir un espai de coworking com el nostre de FLOCS COWORKING.

 

Equipaments i serveis

Un coworking sol estar equipat amb diversos elements imprescindibles pel bon desenvolupament laboral de qualsevol professió “d’oficina”.

Es disposa d’espais de treball amb taules àmplies i còmodes, cadires ergonòmiques, calaixeres, llum natural, llum artificial sense reflexes, sales de reunions i formació, equips de projecció, impressores, escàners, office, jardí, etc.

De ben segur que serà difícil trobar un lloc de treball domèstic amb aquest equipaments i fins i tot no els podem trobar tots en una petita oficina.

 

Reducció de despeses

A banda de la valoració de tots els equipaments que ofereix el coworking, quan val llogar un petitíssim local? El serveis mínims d’aigua, llum, etc. ? Posar-hi connexió a internet? Moblar-lo? Voldràs alarma? I tenir una assegurança? El netejareu vosaltres mateixos o contractareu un servei de neteja? I moltes altres coses que aniran incrementant una llarga llista de despeses fixes mensuals que segur sou capaços de comptar. Ahhh i el paper de vàter també s’ha de comprar…

Tots aquest serveis i costos i molts d’altres estan inclosos en el preu del lloguer d’un espai de coworking, probablement més professionals i de millor qualitat que els domèstics. I si, fins i tot el paper de vàter!

Per una sola persona, l’estalvi pot ser fins i tot superior al 60% i per una micro-empresa de 2 persones del 25%. Val la pena tenir-ho en compte!

Molt bé, però i si treballo a casa, no estalvio res, perquè ja ho tinc tot… em val la pena?

 

Separa feina i casa

Malgrat d’entrada sembli que no estalvies res, la realitat és que estalviaràs en salut, reduint l’estrés laboral a casa, optimitzant el temps de treball, augmentant la productivitat de les teves hores, per que treballar en un coworking et permet tenir un espai propi de treball, separat del teu espai personal (casa teva) i per tant establir-te un horari de treball i intentar separar la part personal de la professional, cosa no senzilla pels autònoms, però que el fet de tancar la porta del coworking per anar a casa o fer alguna activitat personal, et permet desconnectar més que si et quedes a casa.

Quan entres a treballar, saps que només has d’estar concentrat en la feina i no en estendre la rentadora que ha acabat o començar a afer el dinar perquè està apunt d’arribar la teva parella.

Realment és un punt molt important separar les dues coses!

 

Relacionar-te

Un coworking té petits espais comuns on interactuar, compartir idees, coneixement, generar sinèrgies, crear relacions inter-empresarials, i sobretot relacionar-te amb altres professionals.

És realment sorprenent la quantitat de coses que surten entre professionals al voltant d’un cafè, a la fotocopiadora, davant l’estufa o al jardí…

O simplement poder dir: Bon dia! Sembla que avui plourà… o que t’expliquin un acudit tonto per treure’t un somriure o que va fer el Barça ahir a la Champions, o tastar el pastís de poma que va fer un altre company…

Relacionar-se al propi entorn de treball en petites dosis ajuda a obrir la ment i fer-te més agradable la teva jornada.

 

Llibertat

Finalment un coworking et dona llibertat, llibertat horària per fer la teva jornada com vulguis, a Flocs Coworking tens claus i pots entrar i sortir quan vulguis. Pots venir els 365 dies de l’any!

I llibertat contractual, perquè pots llogar pel temps que necessitis i deixar-ho quan vulguis sense haver d’amortitzar cap mobiliari, equipament o servei amb permanència que hagis adquirit.

 

Si estaves valorant l’opció d’accedir a un coworking esperem que aquestes reflexions et puguin ajudar a prendre la decisió de formar part de la família de coworkers!

Pin It on Pinterest

Share This