Un centre de negocis és un model d’oficina que es caracteritza per la seva privadesa i individualitat, mentre que un coworking destaca per les seves àmplies zones comunes que afavoreixen la cooperació i les interaccions entre professionals. Tot i això, totes dues són grans solucions per a empreses que busquen instal·lar-se en un espai físic sense comprometre’s a invertir molt de temps ni diners. Però quin model triar? Quines diferències hi ha entre un centre de negocis i un espai de coworking? Continua llegint que t’ho explicarem detalladament.

Què és un centre de negocis?

Un centre de negocis és un edifici que allotja diversos negocis de manera més formal. Dins d’ell ens trobem amb diverses oficines de diferents mides que es lloguen a empreses de diversos sectors. Aquests professionals compten amb un espai propi i individual, que complementen amb una sèrie de serveis compartits (sala de reunions, sala d’espera, etc), cosa que ajuda a reduir costos i la responsabilitat de gestionar cada sala on desenvolupa la seva activitat.

 

Diferència entre coworking i centre de negocis

Objectius

Tot i que tant el coworking com el centre de negocis neixen per tal de crear un espai per treballar que no és de la seva propietat, el coworking es diferencia per la cerca de connexions entre professionals, mentre que el centre de negocis sorgeix de manera més ambiciosa, que es redueix simplement a evitar els alts costos duna oficina.

Espais de treball

Un centre de negocis es divideix en oficines independents, tancades i acotades, caracteritzades per la intimitat i la independència de cada treballador. Per tant, ia diferència del coworking, els professionals no interactuen entre ells. En el cas del coworking, a més d’aquesta interacció, les oficines es caracteritzen perquè són àmplies i obertes amb escriptoris designats (o fins i tot sense designar).

Sinergies entre professionals

Gràcies al seu ambient de cooperació, en un coworking es busca que els clients es puguin ajudar entre ells, formant sinergies. Totalment diferent a un centre de negocis, on cada client busca un lloc on treballar de manera independent amb tots els serveis necessaris, però a un cost menor. No obstant això, si ells ho desitgen, també es poden reunir amb altres clients al seu despatx.

Esdeveniments

És força habitual que als espais coworking s’organitzin diversos esdeveniments disponibles per als coworkers relacionats amb la seva activitat. De manera que fomenten la interacció entre els mateixos treballadors, alhora que publiciten l’àrea de treball per donar-lo a conèixer. Una cosa completament aliena als centres de negoci, a excepció dels processos de selecció de treballadors.

 

Avantatges d’un coworking pel que fa a un centre de negocis

Si esteu dubtant a allotjar el vostre negoci en un espai coworking o un centre de negocis, és molt important conèixer les diferències entre un centre de negocis i un espai de coworking. Cal destacar aquests dos avantatges del coworking respecte a aquest últim:

 

Afavoreix la socialització i creació de sinergies

En comptar amb un espai ampli i compartit, és més fàcil interactuar amb diferents professionals aliens a la nostra feina. Pot ser prenent un cafè a la cuina, que és pràcticament impossible no coincidir amb altres coworkers. A més, en aquest ambient de cooperació és molt comú la creació de sinergies i aliances. Cosa que destacar especialment si no tenim socis en la nostra feina.

 

Amplia la teva xarxa de contactes

En trobar-te en un espai on preval la cooperació entre professionals, és pràcticament inevitable no ampliar la teva xarxa de contactes, ja que estàs en constant interacció amb diferents treballadors de diversos sectors. A més, en poder dividir la teva feina en tots els espais comuns que ofereix un coworking, augmentes les teves possibilitats de fer contactes.

 

Conclusió

A l’hora de triar entre un coworking o un centre de negocis, hem de tenir molt clars els objectius per al nostre negoci i posar en una balança les nostres prioritats.

Si busques un centre ampli que t’atorga més exclusivitat i privadesa a costa de reduir la interacció amb altres professionals, et recomanem un centre de negocis. Tot i això, si prefereixes una forma de treball més “lliure” on tens més possibilitats d’interacció i col·laboració amb altres treballadors, el coworking és per a tu.

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Passos a seguir per comunicar amb impacte a les teves reunions

Pin It on Pinterest

Share This