La crisi sanitària actual, ens ha demostrat que podem teletreballar, és per això que moltes persones han optat per aquesta pràctica laboral i disposar d’una flexibilitat horària, equilibrant tant les seves tasques professionals com les personals. Però tot i treballar en remot, a vegades ens falten hores al dia per poder completar les nostres tasques. I és que a vegades no som conscients de les distraccions i mal hàbits, que fan que no siguem tan eficients com voldrien, i la conseqüència sol ser la frustració i treballar fins a altes hores de la nit, perdent hores de son i per tant l’endemà ja no rendirem el mateix, en definitiva un peix que es menja la cua. Per això des de Flocs Coworking, et volem donar uns consells perquè puguis ser més productiu i alhora tenir-ho tot controlat.

 1. Com acabem de comentar és molt important descansar. Una persona descansada, tindrà la ment més clara i per tant solucionarà abans els problemes que li vagin sorgint durant el dia, en definitiva serà més eficient.
 2. Deixa la feina més pesada, o la que necessiti més creativitat al matí, que és quan estem més descansats. Deixa les tardes per reunions poc importants o feina més senzilles.
 3. Busca un espai on poder treballar amb tranquil·litat, sense distraccions, un espai il·luminat còmode i ordenat. Pots optar per treballar des de casa, i preparar-te una zona, però sempre existiran distraccions. En canvi treballar en un espai de coworking, separat de casa, com a Flocs Coworking, farà que estem més predisposats a treballar. Com qui es vesteix amb roba esportiva per anar a fer esport, sempre serà més fàcil i estarem més preparats que no pas si anem amb texans. A més, un dels molts avantatges de treballar a Flocs, és que pots disposar de dues sales de reunions, ideals per reunir-te amb el teu equip o amb clients.
 4. Tot i tenir flexibilitat horària, marca’t un horari per treballar i procura seguir-lo. Una rutina diària, ens aporta seguretat i ens ajuda a concentrar-nos per rendir més.
 5. Dins l’horari que t’has marcat de feina, procura no fer ús del mòbil. No desactivis el so per si tens una trucada important, però no l’utilitzis per mirar les xarxes socials. Pensa que les xarxes socials estan dissenyades per temptar i es converteixen en el nostre enemic, fent que perdem llargues estones i per tant en aquest temps no serem productius.
 6. Procura fer breus descansos cada cert temps. Aprofita per aixecar-te i caminar, fer un cafè o estiraments. Si vols mirar les xarxes socials ara és el moment, però no et quedis assegut, mou-te.
 7. Utilitza una agenda i una fulla de tasques a realitzar. Prioritza de més a menys important.
 8. Apunta les inquietuds que tinguis i les coses que pots millorar. Busca com solucionar-ho i com progressar.
 9. Crea’t un mapa de les feines més utilitzades, dels dubtes o situacions que et puguin ocórrer. Per exemple: quan un client vol contractar els teus serveis, quins són els passos a seguir, documents que necessites; o si un client t’efectua una devolució d’algun producte; si tens tot apuntat et serà més fàcil i ràpid la pròxima vegada que ho tinguis de fer i podràs dedicar el temps que et sobra a altres feines. A més si ho tens tot en pdf o word i necessites contractar personal extern, perdràs menys temps explicant-los que fer, només caldrà que els reenviïs el pdf i llestos.
 10. Automatitza. Hi ha aplicacions que et permeten automatitzar alguns processos que sols usar habitualment, ja sigui per programar còpies de seguretat, programar l’Instagram de l’empresa,…
 11. Utilitza les eines adequades, que t’ajudin a teletreballar i et facilitin les feines com ara l’aplicació Slack.
 12. Contracta professionals. Hi haurà tasques que no sabràs fer-les, per això et recomanem que contractis un especialista, com ara en temes fiscals, temes de màrqueting, SEO… evitaràs perdre temps aprenent i et podràs dedicar plenament a la teva feina. A part, estaràs acompanyat d’un expert en la matèria per fer les consultes que creguis oportunes.
 13. Per últim, no perdis temps ni et capfiquis en clients que no els encaixi el teu pressupost. Gasta les energies en buscar nous clients que si els pot interessar els teus serveis.

Creus que ens hem deixat alguna recomanació? Escriu-nos a comentaris els tips que segueixes per ser més productiu.

Pin It on Pinterest

Share This