Sempre que naveguem a Internet amb el nostre ordinador, tablet o dispositiu mòbil estem exposats, més del que creiem, que ens puguin entrar al nostre espai privat, i així vulnerar contrasenyes, estafar, que ens robin la identitat o col·locar-nos algun programa espia. És per això que en aquest article detallarem uns trucs per evitar estafes i virus quan treballem en el coworking o en xarxes compartides.

La gran majoria d’aquests atacs informàtics els podrem frenar amb unes senzilles regles i trucs que no ens costaran res, i per tant augmentarem la nostra seguretat.

A Flocs Coworking sempre estem pendents dels nostres coworkers i les empreses que han traslladat els seus despatxos al nostre espai, i per això us indiquem les millors regles i consells per a que la vostra navegació sigui segura i tingueu benestar laboral.

 

1. Protecció millorada de Google Chrome

Google Chrome té una opció per activar el sistema de protecció millorada, en què per intel·ligència artificial detectarà qualsevol potencial amenaça mentre estem navegant.

Has d’anar a configuració de Google Chrome, Privadesa i Seguretat, Seguretat i finalment activar la Protecció millorada. No s’ha de guardar ni fer res més.

Trucs per evitar estafes i virus

2. Comprovació de seguretat

Google Chome ens dóna la possibilitat de fer una comprovació de seguretat. Aquesta operació la recomanem fer des de Flocs Coworking un cop al mes, així comprovem tot el que tenim emmagatzemat i si hi pogués haver alguna amenaça. És important seguir les indicacions de Google, com ara canviar algunes contrasenyes que el sistema detecta que no són segures.

Has d’anar a configuració de Google Chrome, Privadesa i Seguretat i clicar el botó de comprovar seguretat per posteriorment seguir les recomanacions.

Trucs per evitar estafes i virus

3. Activar la doble autentificació

Sobretot en accessos a banca en línia o al propi email. Això farà que quan entrem en un nou dispositiu a més d’introduir el corresponent usuari i contrasenya caldrà fer una segona autentificació, normalment un còdi d’uns 5 o 6 caràcters que haurem rebut en aquell moment per SMS al nostre mòbil.

Dins del vostre compte de Google feu clic a Seguretat, al menú de dalt a l’esquerra. Fent scroll cap avall arribem al lloc per verificar en dos passos i seguim les indicacions.

Doble autentificación Google Chrome

 

Verificación en dos pasos Google Chrome

4. Desconfiar de sms i trucades

Desconfiar de sms i trucades només què ens demani un codi que acabem de rebre, ja que solen ser sempre estafes que precisament intenten saltar-se l’anterior punt, el de la doble autenticació.

 

5. No utilitzar softwares pirates

No utilitzar sota cap concepte programari pirata o jocs pirates a l’ordinador on treballem, ens connectem al correu o entrem a banca en línia. Tots els parxes i cracks per piratejar programes vénen plens de codi maliciós, que es pot activar o no, però d’aquí en surten la majoria de virus i de problemes que voldrem no conèixer.

 

Esperem que aquests 5 trucs per evitar estafes i virus, molt fàcils i ràpids de seguir us ajudin a treballar en un entorn més segur. Al nostre coworking de Palafrugell treballareu de la forma més fiable i segura.

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Sales per hores: La nova fórmula d’èxit de les empreses de formació

 

Pin It on Pinterest

Share This