Els esdeveniments híbrids són un pas més enllà de l’esdeveniment online. Són aquells que integren l’assistència presencial i virtual per brindar una experiència 360º als assistents. Una tendència que ha suposat una bufada d’aire fresc per a aquesta indústria i que sembla que ha arribat per quedar-se.

Esdeveniments Híbrids: un pas més enllà de l’esdeveniment online

 

El sector dels esdeveniments ha demostrat més que mai la capacitat d’adaptació i innovació davant les limitacions d’aforament i distanciament social ocasionades per la pandèmia. El percentatge d’esdeveniments digitals i híbrids, que ja guanyaven força en els darrers anys, ha augmentat considerablement des de la irrupció del COVID-19, superant el dels esdeveniments exclusivament presencials.

En cas que no estiguis familiaritzat amb aquest terme, els esdeveniments híbrids són aquells que integren l’assistència presencial i virtual, per oferir una experiència 360º als assistents. Una tendència que ha suposat una bufada d’aire fresc per a aquesta indústria i que sembla que ha arribat per quedar-se, atès que la combinació dels avantatges dels dos formats està proporcionant resultats sorprenents.

Congressos, workshops, concerts, concursos, entregues de premis… Sens dubte, el ventall de possibilitats és ampli i el sorgiment de noves propostes és constant. La seva popularitat creixent ha fet imprescindible l’ús de la tecnologia, que s’ha posat al servei dels esdeveniments per oferir a l’audiència una experiència satisfactòria i segura. D’aquesta manera, les eines digitals són ara un element absolutament essencial en la planificació, la producció i l’avaluació, abastant des del procés d’inscripció i retransmissió, fins a la difusió posterior dels continguts a través de les xarxes socials.

 

Esdeveniments Híbrids Quins són els seus avantatges?

 

La celebració d’esdeveniments sempre ha estat una bona oportunitat per mantenir i millorar la relació amb la teva comunitat. Tot i això, les trobades híbrides poden reportar beneficis que desconeixies a la teva estratègia empresarial. A continuació us presentem els principals:

  • Aconseguir un abast més gran: les ajustades agendes i les dificultats de desplaçament són factors que repercuteixen cada vegada més en l’assistència als esdeveniments. Per aquesta raó, facilitar la presència també de forma virtual, et permetrà reunir un nombre més elevat de persones i adreçar-te així a una audiència més àmplia.
  • Compliment de les mesures de seguretat: vinculat al punt anterior, trobem un altre dels principals avantatges d’aquest format, i és la possibilitat de continuar reunint la teva comunitat en un entorn segur, complint les limitacions d’aforament i sense renunciar a l’abast i l’impacte desitjats .
  • Assolir un engagement més gran de la teva audiència: els recursos addicionals, el contingut generat per a xarxes socials i la interacció digital en viu poden proporcionar un compromís més elevat que el dels esdeveniments tradicionals. La gamificació i els Q&A interactius en són exemples.
  • El contingut es desa de forma virtual: les plataformes de streaming permeten emmagatzemar automàticament l’enregistrament dels esdeveniments. Per això, és possible accedir-hi un cop finalitzada la celebració, cosa que aporta una gran comoditat i valor tant per als organitzadors i els assistents, com per als que no van tenir l’oportunitat de participar-hi.
  • Obtenció de valuoses mètriques: després de la celebració, els esdeveniments híbrids permeten més facilitat d’anàlisi, per la qual cosa podràs analitzar-ne l’impacte i l’abast, així com l’opinió dels assistents.
  • Menor probabilitat de cancel·lació: si finalment l’esdeveniment no es pot celebrar de forma presencial, la trobada es pot desenvolupar de forma 100% virtual, per la qual cosa sempre tindràs un pla B.

 

un pas més enllà de l'esdeveniment online

 

Com planejar un esdeveniment híbrid exitós?

 

Tot i els nombrosos beneficis que proporcionen els esdeveniments digitals i híbrids, és important tenir en compte que la capacitat datenció dels assistents en línia és generalment més feble.

Per garantir que aquestes trobades generin l’interès desitjat i evitar que el públic virtual es retiri, és essencial redissenyar completament l’experiència i idear formats creatius que es desenvolupin amb la màxima fluïdesa, estimulant així la seva atenció i motivant-los a interactuar de manera espontània.

Per generar un contingut que sigui atractiu tant per als assistents presencials com per a aquells que segueixen l’esdeveniment a distància, cal assegurar-se que les funcionalitats d’interacció estiguin disponibles per a tots dos formats alhora. A més, sempre que sigui possible, serà convenient comptar amb dinamitzadors virtuals, guionistes i altres creatius. D’aquesta manera, s’aconseguirà que els participants en línia no siguin mers espectadors, sinó que s’impliquin i sentin que estan vivint una experiència d’interacció real i propera juntament amb la resta d’assistents.

D’altra banda, la tecnologia té un paper fonamental en els esdeveniments híbrids. Per això, cal comptar amb els recursos audiovisuals i l’equip tècnic adequat per garantir-ne el correcte desenvolupament i qualitat, així com per anticipar-se a qualsevol possible contratemps.

Finalment, les xarxes socials representen una de les bases perquè el teu esdeveniment assoleixi limpacte desitjat. Aquests canals són de gran utilitat tant per donar-li difusió a priori, com per realitzar la seva retransmissió en directe i compartir els continguts generats un cop finalitzat (ja siguin fotografies, vídeos resum, enregistraments de xerrades o tallers, etc.).

 

A Flocs Coworking t’ajudem a impulsar els teus esdeveniments híbrids

Necessites una solució híbrida pels teus esdeveniments? T’agradaria celebrar un esdeveniment amb una assistència mixta presencial i en línia? A Flocs Coworking us ajudem a impulsar els vostres esdeveniments híbrids i gaudir d’una experiència única.

 

  • Disposem de la tecnologia i l’equip tècnic audiovisual adequat per garantir l’èxit de l’esdeveniment
  • Acollim esdeveniments als nostres espais dissenyats per oferir la millor experiència possible.
  • Complim totes les mesures de seguretat
  • T’ajudem a arribar a una audiència més gran

 

T’agradaria saber-ne més? No dubtis a contactar amb nosaltres!

També et pot interesar: Què és el clima organitzacional i per què és important?

Pin It on Pinterest

Share This